top of page
Cuadernos lindos

Dia Europeu de la Logopèdia 2017 - DISFÀGIA

El 6 de març de cada any es celebra el Dia Europeu de la Logopèdia per posar en relleu l'impacte dels diferents tipus de trastorns de la comunicació i de la deglució en la vida de les persones. Aquest any l'atenció es centra en els trastorns de la deglució (disfàgia). L’objectiu és proporcionar informació sobre la disfàgia, així com sobre els serveis, la intervenció i el suport disponible.

Les persones de totes les edats poden tenir dificultats per menjar, beure i empassar (també conegut com "disfàgia"). Això pot ocórrer en diferents moments de la vida i per a una varietat de raons incloent discapacitats del desenvolupament, discapacitats físiques, deteriorament cognitiu, lesió cerebral, accident vascular cerebral i trastorns progressius com ara la demència i el càncer. La disfàgia pot conduir a la desnutrició, deshidratació, infeccions de pit o asfíxia, i també pot tenir un impacte en la salut psicològica.


Si creu que vostè o algú al seu càrrec té alguna dificultat amb el menjar, amb el beure i per empassar, és molt important que consulti amb el seu metge de família. Altres professionals, com els logopedes, estan preparats per a diagnosticar i tractar la disfàgia . És essencial que trobi un professional amb la titulació apropiada ja que la disfàgia pot tenir greus conseqüències sobre la salut i el benestar.

Per a qualsevol informació addicional us podeu posar en contacte amb el Col·legi de Logopedes de la vostra zona.

Font: CPLOL - The theme of the European Day of SLT 2017 is Dysphagia


Related Posts

bottom of page