top of page
Cuadernos lindos
Writer's pictureAurora Navarro · Logopeda

Consells per a fomentar la lectura en els infants

Els beneficis de la lectura són ben coneguts. A banda de servir per a entretenir, fomenta l’aprenentatge, l’organització del llenguatge i el pensament, millora l’ortografia, amplia el vocabulari i desenvolupa la imaginació i la creativitat.

Els següents consells us poden ser d’ajudar per aconseguir que els vostres fills i filles pugin gaudir de la lectura i es converteixin en uns lectors actius.

Els adults som models pels infants, per això si volem que els nostres fills llegeixin han de veure que nosaltres també ho fem. Qualsevol lectura és bona: revistes, premsa,...i evidentment llibres de tota mena.

Llegir ha de formar part de les rutines diàries, però no ha de ser una obligació. Cada dia buscarem un moment per gaudir junts d’una una lectura que, a demés des efectes evidents sobre la lectoescriptura, enforteix el vincle i desenvolupa l’habilitat d’escoltar i l’atenció.

A banda dels contes, hi ha moltes lectures que podem compartir amb els nostres fills: la recepta de galetes que farem per Nadal, la llista de la compra, les instruccions del joc nou, el blog de l’escola,...el més important és que experimentin les avantatges de llegir tant les que formen part de l’entreteniment com les que ajuden en qualsevol activitat.

Adeqüeu les lectures tant a la seva edat com als seus interessos. Aneu junts a les llibreries i engresqueu-los a escollir que els ve de gust llegir. Mostreu interès pels temes que els hi agraden.


També podeu cercar lectures que parlin sobre temes que en aquell moment puguin ajudar d’alguna manera al infant, com per exemple llibres sobre la separació dels pares, l’arribada d’un germanet o germaneta, entre d’altres, però sempre adaptats a la seva edat.

És molt recomanable anar a la biblioteca. Allà veuen com adults i infants gaudeixen de lectures de tot tipus i comparteixen contes amb altres nens ampliant el seu ventall d’interessos. També el préstec de llibres els ajudarà a fomentar la responsabilitat.

Recordeu sempre reforçar positivament els progressos que facin amb elogis i afecte perquè s’adonin compte de que el seu esforç els permet avançar.


Related Posts

bottom of page