top of page
NEUROLOGOPÈDIA

Millorar la qualitat de vida és el nostre objectiu.

Els Serveis de  —  

NEUROLOGOPÈDIA

Oferim teràpia especialitzada en alteracions del llenguatge, la parla i la deglució que ha sorgit a conseqüència d'una lesió cerebral adquirida. 

 

Què és la Neurologopèdia?

La Neurologopèdia és una especialitat dins l'àmbit de la logopèdia, que es centra en l'avaluació, el diagnòstic i el tractament de trastorns del llenguatge, la parla i la deglució que han estat ocasionats per afectació neurològica. 

 

Quins són els objectius?

El principal objectiu de la Neurologopèdia és millorar significativament la qualitat de vida de les persones afectades. Per aconseguir-ho, ens enfoquem en el màxim restabliment de les habilitats comunicatives i de deglució, cercant també la compensació de les habilitats que no puguin ser completament recuperades, i adoptant mesures preventives per evitar futures complicacions.

 

A qui pot ajudar?

Els beneficiaris de la Neurologopèdia són persones que han patit dany cerebral adquirit a causa de diferents causes, com ara traumatisme cranioencefàlic o accidents cerebrovasculars (ACV). 

A més, la Neurologopèdia també és de gran utilitat per a persones que pateixen malalties neurodegeneratives, com l'Esclerosi Múltiple, Alzheimer, Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), Atàxia de Friedreich o Parkinson.

 

Quins trastorns tracta?

La intervenció neurologopèdica es centra en abordar trastorns específics derivats del dany cerebral. Entre ells es troben:

  • La disàrtria, que provoca dificultats en el control i la coordinació dels músculs implicats en la parla, donant lloc a una pronunciació poc clara.

  • L'apràxia, que afecta la capacitat per planificar i executar moviments precisos i seqüenciats en la parla, generant una discrepància entre allò que es vol dir i allò que s'articula.

  • La disfàgia, que es refereix a trastorns de la deglució que provoquen dificultats per empassar líquids i/o aliments.

  • L'afàsia, que implica la pèrdua o el deteriorament del llenguatge, dificultant l'expressió o la comprensió verbal.

  • L'alèxia, que afecta l'habilitat per llegir, portant a una dificultat o impossibilitat de comprendre textos escrits.

  • L'agrafia, que es caracteritza per la incapacitat o el deteriorament per escriure, presentant dificultats en l'expressió escrita.

 

Què ofereix MOT Gabinet Logopèdic?

A MOT, ens comprometem a proporcionar un pla d'intervenció altament individualitzat, considerant amb cura les característiques i circumstàncies úniques de cada persona. La nostra meta és aconseguir millores significatives en el seu benestar i funcionalitat comunicativa, contribuint a una millor qualitat de vida al seu dia a dia.

 

No dubtis a contactar amb nosaltres per obtenir més informació o concertar una visita.

bottom of page