top of page
Cuadernos lindos

Descobrint la lectoescriptura al Nadal

Una de les tradicions més emocionants pels més petits és l'esperada arribada dels Reis Mags amb els seus regals. Aprofitem aquest moment màgic per fomentar i potenciar les habilitats de lectura i escriptura dels nostres fills i filles, convidant-los a participar en l'entranyable tradició de redactar les seves cartes als Reis.

La carta als Reis Mags

Així doncs, què tal si els convidem a fer la llista dels regals que més els agradaria rebre i la carta als Reis? No només serà divertit, sinó que també els ajudarà a connectar la lectura i l'escriptura amb experiències agradables potenciant el seu interès i la seva motivació per utilitzar aquestes habilitats en altres àmbits de la seva vida quotidiana. L'elaboració de la llista de regals els permetrà també explorar les seves preferències, estimulant la seva imaginació i creativitat.


Pas 1: Explorar els catàlegs de joguines

Imagina't veure els nens emocionats escollint els seus jocs preferits dels catàlegs. No només ens limitarem a mirar les fotografies sinó que els animarem a llegir els noms de la joguines. Aquesta part de l'activitat, també els ajuda a prendre decisions.


Pas 2: Crear la llista dels regals preferits

Seguidament, els animem a escriure els seus somnis en una llista que inclourà tots els jocs pre-seleccionats. En aquesta part, no només practiquem l'escriptura de lletres i paraules, sinó que també cultivem l'habilitat d'organitzar el text al full. Aprendran a crear columnes, deixar espais i marges, fent de cada llista una expressió ordenada i clara dels seus desitjos. A més a més, els convidem a observar detalladament com estan escrites les paraules, ja sigui copiant-les del catàleg o proporcionant nosaltres mateixos un model per escrit, en un altre full, que puguin reproduir en la seva llista. Aquesta pràctica no només fomenta la millora de les seves habilitats d'escriptura, sinó que també promou una atenció detallada als detalls del llenguatge escrit.


Pas 3: Revisió i selecció per la carta als Reis

Guia’ls mentre revisen la llista, ajudant-los a seleccionar i destacar els jocs que realment volen incloure a la carta als Reis. Aquest pas no es limita a una simple revisió del text, sinó que també els convida a prendre decisions importants, ajudant-los a prioritzar alguns jocs sobre d'altres. També, els ajuda a expressar els seus desitjos de manera clara i concisa.


Pas 4: Redacció de la carta als Reis

I ara ve la part més emocionant: escriure la carta als Reis. Aquesta carta podria incloure una salutació inicial, la llista detallada dels regals desitjats i un comiat afectuós. Redactant aquesta carta no només treballem les habilitats d’escriptura, sinó que promovem l'expressió emocional i la comunicació.


És important adaptar aquesta activitat al nivell de lectoescriptura de cada infant per evitar frustracions i assegurar una experiència positiva. Els més menuts, poden acompanyar la seva llista amb dibuixos elaborats per ells mateixos dels regals desitjats o fins i tot enganxar fotografies retallades dels catàlegs als seus escrits per reforçar la connexió entre la imatge i la paraula, afegint un toc personal i encantador a la seva expressió creativa.


En resum, aquesta activitat no només crearà un ambient festiu i alegre, sinó que també oferirà als infants una experiència educativa i inoblidable descobrint la lectoescriptura al Nadal.


Espero que sigui una proposta divertida i enriquidora per a tots i si ho desitgeu, podeu fer servir les plantilles descarregables i gratuïtes que hi ha a continuació.


Carta als Reis Mags-Plantilla descarregable

Llista de desitjos-CATALÀ
.pdf
Download PDF • 2.36MB
Carta als Reis-CATALÀ
.pdf
Download PDF • 1.87MB





Related Posts

bottom of page