© 2011-2020  MOT Gabinet Logopèdic

  • Facebook icono social
  • Instagram

Dia Europeu de la Logopèdia 2016

23.02.2016

El pròxim 6 de març es celebra el Dia Europeu de la Logopèdia.

 

Aquest dia va ser creat l’any 2004 pel CPLOL (Comité Permanent de Liaison des Orthophonistes-Logopèdes de l’UE) amb l’objectiu d’augmentar la consciència de la professió logopèdica a tota Europa.

 

Cada any s’escull un tema relacionat amb els trastorns de la comunicació i aquest any 2016 es centrarà en la DISPRÀXIA amb l’objectiu de proporcionar informació sobre el trastorn, així com sobre els serveis, la intervenció i el suport disponible.

 

La DISPRÀXIA és un trastorn neurològic que afecta la coordinació de moviments. Algunes persones tenen dispràxia de la parla, que afecta la precisió i consistència de l’articulació. Per exemple, alguns nens no poden pronunciar la mateixa paraula de manera consistent, i tenen dificultats per produir certs sons amb precisió. Les vocals sovint estan distorsionades i la seva forma de parlar pot sonar molt plana i monòtona. Aquestes dificultats fan que la parla del infant sigui molt poc intel·ligible i afecta greument la seva comunicació social i els seu progrés a l’escola.

 

S'estima que fins a un 0,2% de tots els nens poden tenir aquesta condició, i aquest grup constitueixen el 4,3% dels nens derivats dels trastorns de la parla. La dispràxia de la parla pot ocórrer de forma aïllada o estar associat amb altres dificultats. Més nens que nenes es veuen afectats.

 

Els logopedes tenim coneixements específics per avaluar i tractar la dispràxia de la parla.

 

Si estàs cercant un especialista assegura’t de que és un logopeda col·legiat consultant aquí.

  

 

Please reload

Entrades
Please reload

Etiquetes
Please reload