© 2011-2020  MOT Gabinet Logopèdic

  • Facebook icono social
  • Instagram

Com influeix el tipus d'alimentació dels infants en el desenvolupament de la parla?

16.02.2016

 

Alguns dels òrgans de l'aparell digestiu també serveixen per a la parla. Tots els moviments amb finalitat digestiva (llepar, mossegar, amassar, mastegar, queixalar, xuclar, empassar...) es preparen al mateix temps per a la funció articulatòria.

 

Per tant, facilitar aquests moviments i aconseguir que es portin a terme de forma adequada contribueix a establir unes bones condicions, tant funcionals com anatòmiques, que poden facilitar el procés d’aprenentatge de l’articulació dels sons.

 

La lactància materna, a part de tots els aspectes emocionals que representa, estimula de forma més adequada el moviment de succió, ja que fa treballar més musculatura i de diferent manera que la succió de biberons.

 

També els canvis d’alimentació han de ser duts a terme en el temps que toca i de forma adequada. S’han d’introduir nous gustos i consistències de forma gradual i progressiva: pas de líquids a triturats, després a menjars sòlids aixafats i després, amb l’aparició de la dentició, donar petits trossets perquè comencin a rosegar. Al voltant de l’any cal introduir sòlids tallats a petits trossets.

 

No és recomanable mantenir l’alimentació a base de triturats i/o farinetes fora de temps ja que això no facilita l’establiment correcte dels hàbits de la masticació i deglució.

 

 

Please reload

Entrades
Please reload

Etiquetes
Please reload